Op zoek naar rustige vakantiebestemmingen Turkije?

rustige vakantiebestemmingen turkijeTurkije is een veelzijdig vakantieland met indrukwekkende steden, gezellige badplaatsen, een prachtige natuur en mooie stranden. Wie aan een strandvakantie aan de Turkse kust denkt, ziet al snel een beeld van overvolle stranden maar niets is minder waar. Er zijn genoeg plekjes te vinden waar je heerlijk rustig kan genieten van je vakantie zonder massatoerisme. De accommodaties op mooievakantiebestemmingen.nl bieden een prima uitvalsbasis om eens op ontdekkingsreis te gaan naar al het moois van het echte Turkije.

Vakantie aan de Zuid-Egeïsche kust

Een strandvakantie op één van onze geselecteerde rustige vakantiebestemmingen Turkije heb je écht vakantie zonder massatoerisme. Als je wilt kun je de drukte opzoeken in één van de steden gelegen aan de kust zoals Marmaris en Bodrum. Cultuursnuivers kunnen hun geluk hier niet op. De Turkse cultuur komt je tegemoet.
Voor een rustige vakantiebestemming Turkije hebben wij authentieke Turkse accommodaties voor je uitgezocht. Al deze mooie plekjes zijn stuk voor stuk geweldig en laten je de sfeer proeven van het echte Turkije en zijn een prima uitvalsbasis om de Zuid Egeïsche kust van Turkije te ontdekken per huurauto.

Ontdek de mooie en rustige plekjes aan de Noord-Egeïsche kust

De Noord Egeïsche kust met de bekende badplaats Kusadasi wordt ook wel de Klassieke kust genoemd. Hier vind je prachtige overblijfselen van de Hellenistische beschaving. De Noord Egeïsche kust staat garant voor een rustige vakantiebestemming Turkse kust. Genieten in alle rust en alle stress vergeten op een authentiek plekje ver weg van de massa.
De kustlijn van de Noord Egeïsche kust is vrij recht met weinig kleine baaitjes maar de strandliefhebber kan hier flink tekeer gaan. Prachtige uitgestrekte stranden in de buurt van Kusadasi en idyllische baaitjes van het Milli Nationaal park. Het azuurblauwe water van de Egeïsche zee is overal vlakbij!
Als tip moet je eens de dorpjes Ozdere en Gumuldur bezoeken waar je heerlijk kunt relaxen in de geur van mandarijnenbomen, de bloesem van de olijfbomen en de druivenplantages. Natuurlijk mag een lokaal wijntje niet ontbreken.