Rustige plekjes Turkse kust & authentieke vakantie Zuid-Egeïsche kust

rustige vakantie turkije kustBij de gedachte aan de Turkse kust heb je al snel een beeld van overvolle stranden. Maar zo’n groot land als Turkije heeft veel meer te bieden en er is hier veel meer te ontdekken. Er zijn zoveel lange zandstranden en zelfs onontdekte strandjes waarbij de kans dat je die niet met heel veel mensen hoeft te delen aanwezig is. De zee is hier diepblauw en grenst aan olijfbomen, naaldbomen, rotsen en lange uitgerekte stranden. De watertemperatuur aan de Zuid Egeïsche kust is optimaal: tussen de 17 en 27 graden. Voor watersporters een ideaal klimaat. Je ziet hier dan ook opvallend veel duikscholen. De kust is geheel begroeid en het witte strand verdwijnt in het azuurblauwe water.

Bekende plaats aan deze kust is bijvoorbeeld Marmaris. De grootste stad in de buurt van deze kust is Izmir met veel bezienswaardigheden uit de geschiedenis. Cultuur vindt je in Fethiye en met name de Lycische rotsgraven bij Dalyan zijn indrukwekkend.

In Turkije betaalt men nog steeds met de Turkse Lira, het is echter in veel winkels en hotels wel mogelijk om met euro’s te betalen, let er op dat je wel in Turkse Lira’s uw wisselgeld krijgt.

Door bovengenoemde gunstige elementen zijn de plaatsen aan de Zuid Egeïsche kust uitgegroeid tot leuke toeristische dorpjes, waar de restaurants garant staan voor lekker eten.

Appartement Doga
Rustige plekjes Turkse kust
Een prachtlocatie verscholen tussen de heuvels zonder massatoerisme genieten van de ruimte en rust. Heerlijk vriendelijke bestemming om te vertoeven…
Vanaf € 555
Rustige plekjes Turkse kust
Mr Dim
Rustige plekjes Turkse kust
Topbestemming tussen de mooie bloeiende bomen. Bijzonder vriendelijke eigenaar die altijd behulpzaam is. Werkelijk genieten in dit kleine paradijsje…
Vanaf € 515
logo eliza
Villa Kangotan
rustige vakantie turkse zuid egische kust
Moeilijk om alles te beschrijven maar wat een ruimte! Een authentiek Turkse accommodatie in traditionele stijl. Soms klopt alles gewoon….
Vanaf € 970
logo eliza