Mooie plekjes ZakynthosZakynthos behoort tot de Ionische eilanden in het westen van Griekenland. Het is een eiland van verlaten witte zandstranden aan turquoise zeewater, authentieke dorpjes, groene heuvels en vriendelijke locals. Het eiland Zakynthos staat bekend als één van de weinige plekken in Europa waar je de Caretta-caretta schildpad nog vindt. Het toerisme vormt een serieuze bedreiging voor deze schildpadden, die hun eieren op de stranden begraven van Agios Sostis, Laganas en Gerekas. De nesten worden tegenwoordig zoveel mogelijk beschermd en mag je ‘s avonds het strand niet overal op.

Zakynthos is een populaire zonbestemming maar heeft nog zoveel mooie plekjes om te ontdekken. In het zuidelijk gelegen Laganas is het erg druk en niet ideaal als je van rust houdt.  Xigia Beach is een klein strand maar ligt in een schilderachtige omgeving en zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Het schitterende lang en breed zandstrand Bananabeach vind je op het schiereiland Vassilikos in het zuidoosten van het Griekse eiland. Het strand van Tsilivi is bekend om zijn kindvriendelijkheid aangezien het water hier betrekkelijk ondiep is en er zijn tal van watersportmogelijkheden. Tsilivi is ook erg populair onder de lokale bevolking.

Mooie plekjes Zakynthos Navagio beach

Aan de noordwestkust ligt het beroemde strand Navagio beach. Het symbool van Navagio beach is het roestige zeewrak en ligt daar al sinds 1982. Het schip was gevuld met smokkelwaar als sigaretten en drank en strandde in slecht weer op het strand. Sindsdien werd het strand wereldberoemd en is het een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland geworden. Dit strand kan men met de boot bezoeken.

Er is meer te zien op Zakynthos. De waterbronnen van het authentieke bergdorpje Keri of de blauwe grotten bij Kaap Skinari. Deze laatste zijn vooral mooi in het felle ochtendlicht, dat de zee reflecteert en de grotten blauw kleurt. Bezoek ook eens het dorpje Volimes waar je een Venetiaanse toren en oude kerken kunt bekijken.

Bekijk deze mooie plekjes Zakynthos

Villas Limneon
zakynthos uniek plekje vakantie
Een paradijsje op aarde met een schitterend uitzicht over de olijfbomengaard. De nieuwe ontdekking van Eliza voor een mooie vakantie Zakynthos…..
Vanaf € 835
logo eliza
Grantzaos Villas
unieke vakantie op menorca
Verblijf in een idyllische omgeving vol olijfboomgaarden en wilde bloemen. Genieten van alle rust voor een unieke vakantie op Zakynthos…..
Vanaf € 535
logo eliza
Leeda’s Village
mooie plekjes zakynthos
Dionysios deelt zijn passie voor het leven graag met zijn gasten. Een paradijsje en supergastvrij! Sfeervolle en authentieke omgeving……
Vanaf € 535
logo eliza