Mooie accommodaties in Toscane

mooiste vakantieplekjes in ToscaneDe mooiste vakantieplekjes  in Toscane vind u hier. Toscane biedt u als toerist de ideale vakantiemix; prachtige natuur, rijke cultuur, goede keuken en een stralende zon. De glooiende heuvels, de grote zonnebloemvelden en de wijn- en olijfgaarden vormen het typisch Toscaanse landschap. Steden als Florence en Pisa zijn bekend en hebben geen verdere introductie nodig. Maar tussen de heuvels en wijngaarden van Toscane liggen nog andere parels, zoals Siena, Lucca en San Gimignano. Of u nu verblijft in een luxe of een eenvoudige accommodatie, op het platteland of nabij een grote stad, u zult genieten van de Toscaanse cultuur en natuur. Wij hebben namelijk een aantal prachtige accommodaties en de mooiste vakantieplekjes in Toscane voor u uitgezocht waarvandaan u de Toscaanse sfeer direct voelt.

Authentiek Toscane

Wil je écht genieten en opgaan in de sfeer van het échte authentieke Toscane? Toscane, één van de mooiste streken van Italië… Het glooiende landschap met olijfbomen en cipressen, de heuvelstadjes en de elegante palazzi, met als hoofdstad Florence. Florence is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Als u Florence wilt bezoeken is één van de dichtstbijzijnde huisjes in Artimino, namelijk Borgo Artimino. Een geweldige Toscaanse accommodatie en genieten op één van de mooiste vakantieplekjes in Toscane op een prachtige locatie. Zoekt u echt naar nog meer rust en ruimte op een tijdloze locatie in Toscane moet u bij Case di Gello zijn. Mocht u iets meer het binnenland op willen zoeken is een overnachting in een Toscaans landhuis met spa en wellness een absolute aanrader, Castellare di Tonda.

Bekijk deze authentieke accommodaties in Toscane

mooiste vakantieplekjes in ToscaneVilla Fiesole

Ik zie ze zo rennen, de kinderen. Kleine Albizi, mini-Medici en die van Rondinelli: wat een pret moeten ze hebben gehad op deze heuvel. Voordat ik zelf de auto pakte om naar deze prachtige villa te rijden, ben ik nog even de boekwinkel in gelopen om een boekje te kopen over de Renaissance.
Bekijk deze mooie accommodatie in Toscane >>

uniek plekje vakantie Toscane

Residence Il Casale

Kerkklokken luiden in de verte en de vogels fluiten terwijl ik in de schaduw zit te wachten bij Residence Il Casale. Ik ben blij dat de eigenaar van dit prachtige optrekje er nog niet is, want dan kan ik nog even rustig om me heen kijken.

Bekijk deze mooie accommodatie in Toscane >>

mooie vakantie toscane

I Grandi di Toscana

I Grandi di Toscana was net een weekje open toen ik er was. Op het moment dat ik aan kwam rijden, stond Alessandra, de trotse en buitengewoon charmante eigenaresse, me al op te wachten. Ik had mijn huurautootje nog niet geparkeerd of Alessandra begon al enthousiast te vertellen over haar levenswerk.

Bekijk deze mooie accommodatie in Toscane >>

Ligging van Toscane

Toscane ligt in Noordwest-Italië en grenst in het noordwesten aan Ligurië. In het noorden en het oosten grenst het gebied aan Emilia-Romagna, in het zuidoosten aan Umbrië en in het zuiden aan Latium. Ten westen van Toscane ligt de Middellandse Zee.

Toscane wordt ook wel de wieg van de Renaissance genoemd. Beroemde vertegenwoordigers van deze kunststroom waren Leonardo da Vinci, Michelangelo en Sandro Botticelli. Laatstgenoemde werd ook daadwerkelijk in Toscane geboren. Andere bekendheden uit dit gebied zijn onder meer Dante (dichter en auteur van ‘De goddelijke komedie’), Amerigo Vespucci (ontdekkingsreiziger) en Rose McGowan (actrice, die in de hitserie Charmed de rol van Paige Matthews op zich nam).

Natuurlijk schoon van Toscane

Het gebied Toscane kent een veelzijdig landschap, er zijn glooiende heuvels, wijngaarden en akkers met lavendel en olijfbomen. Toscane is beroemd om de groene heuvels, de schitterende vergezichten waarbij je altijd wel een paar donkergroene cipressen ziet afsteken tegen de blauwe lucht. De regio kent naast deze prachtige natuur ook een aantal echte natuurparken.

Klimaat van Toscane

Toscane kent een Middellands Zeeklimaat met warme, droge zomers en zachte winters. Toscane ligt centraal in Italië en kent de steden Florence, Pisa, Siena, Lucca, San Giminano, Volterre en Maremma. Toscane  is een van de mooiste streken van Italië en bekend vooral om zijn prachtige landschap.

Het weer in Toscane kan in de wintermaanden vrij onvoorspelbaar zijn en de zomers zijn heet en droog. In de lente echter is de temperatuur al prima en ligt het gemiddelde rond de 20°C. Het klimaat van Toscane wordt beïnvloed door de warme stroming in de Thyreense zee en de beschutte ligging achter Corsica. Hierdoor kunnen echter wel grote weersverschillen optreden in de regio. Dit heeft dan te maken met hoogteligging, plaats ten op zichten van de heuvel en ligging ten op zichten van de zee. Over het algemeen is het klimaat in Toscane echter heel aangenaam.

Stranden van het mooie Toscane

De stranden van Toscane zijn populair. Aan de Toscaanse kust zijn veel campings gevestigd zodat de toeristen kunnen genieten van de mooie zandstranden en de azuurblauwe zee. De witte zandstranden van Toscane worden nationaal en internationaal geroemd om hun schoonheid.
De bekendste badplaats van Toscane is Viareggio. Het carnaval van Viareggio, dat in 1873 voor het eerst werd georganiseerd, is wereldberoemd. Vooral de optocht, met wagens waarop huizenhoge poppen staan, is een spektakel. Een gigantisch vuurwerk op vastenavond vormt de afsluiting. Geniet van de mooiste vakantieplekjes in Toscane!