Bijzonder vakantie in Griekenland voor een mooie vakantie

Tijdens een vakantie Griekenland kan je uiteraard heerlijk, ouderwets genieten van de Griekse zon, zee en stranden, maar is er ook genoeg mogelijkheid om te watersporten. Griekenland is ook zeer rijk aan natuur, historie en cultuur. Natuurlijk mag je de Griekse gyros, tijdens een heerlijk diner in een van de vele restaurants, niet overslaan. Kortom; een Griekenland vakantie is geschikt voor iedereen!

Genieten in Griekenland

Griekenland staat bekend om haar vele eilanden waar je overal kunt genieten van zon, zee en strand. Kos, en Kreta hebben ook nog eens een zeer bruisend uitgaansleven. Rhodos, Corfu en Samos zijn de andere grote Griekse eilanden. Hier is het mogelijk om te genieten van de natuur en de fantastische cultuur van Griekenland, waar oude volkeren hun sporen hebben achtergelaten op de eilanden. Griekenland heeft onbeperkte mogelijkheden. Watersporters, stappers, cultuur- en strandliefhebbers: een vakantie Griekenland is voor iedereen ideaal!

De Griekse cultuur

De Griekse cultuur is bovendien fascinerend. Talloze herinneringen uit het verleden zijn bezaaid over de eilanden en het binnenland. De hoofdstadAthene is een openluchtmuseum van oude schatten, overblijfselen en opgravingen. Maar ook op de eilanden vindt u volop geschiedenis en cultuur. Een bezoek waard tijdens uw vakantie in Griekenland is bijvoorbeeld het paleis van Minos op Kreta. Of dans tijdens uw vakantie de Sirtaki, de Griekse volksdans. Tel hierbij de heerlijke Griekse keuken op met typisch Griekse gerechten als Moussaka, Souvlaki of Tzaziki en de conclusie is dat Griekenland een veelzijdig land is.

Klimaat griekenland

De zomermaanden zijn in Griekenland warm en droog. Hittegolven met temperaturen die op kunnen lopen tot boven de 40 graden komen iedere zomer voor in Griekenland. Vooral de hoofdstad Athene, de Peleponessos, Kreta en de eilanden behorende tot de Dodekanese (o.a. Rhodos, Karpathos Kos en Samos) hebben een redelijk grote kans op lange periodes van hitte in de maanden juni, juli en augustus. Niet voor niets ontvluchten veel inwoners van Athene de stad tijdens de zomerperiode en vertoeven ze op de Griekse eilanden waar de warmte door de wind een stuk aangenamer is en de zee voor verkoeling zorgt. Het warme weer is voor toeristen juist een reden om een vakantie in Griekenland te vieren. Met name in de maanden juli en augustus zijn de meeste bestemmingen zeer zonzeker en ligt de temperatuur vrijwel gegarandeerd boven de 25 en vaak zelfs boven de 30 graden.